Centrum Innowacji we Wrocławiu

Wciąż staramy się odkrywać nowe możliwości!

Centrum Innowacji 3M jest jedynym w swoim rodzaju obiektem, w którym uwolnić możesz swoją kreatywność.

Logika zaprowadzi cię z punktu A do punktu B. Wyobraźnia wszędzie.

Albert Einstein

Wyobraź sobie, co chcesz osiągnąć, a wspólnie postaramy się stworzyć  innowacyjne rozwiązania, które pomogą rozwijać się Twojej firmie.
Zobacz sam jak działa nauka 3M. Wejdź do Centrum Innowacji, wejdź w interakcję z nauką. Każda wizyta w Centrum Innowacji 3M jest niepowtarzalna. Nie ma dwóch takich samych klientów, nie ma też dwóch takich samych wizyt. Bez względu na to czy to Twoje pierwsze spotkanie z firmą 3M, czy współpracujemy od lat, chcemy przede wszystkim poznać Twoje potrzeby. Znając je możemy dopasować wizytę do Twoich oczekiwań.

Co możemy zrobić dla Ciebie?

Wrocławskie centrum o powierzchni 600 m2 zostało zaprojektowane tak, aby jak najlepiej oddać innowacyjną kulturę 3M. Rolę przewodników po świecie nowoczesnych technologii 3M pełnią tu interaktywne ekspozycje i praktyczne demonstracje. Centrum Innowacji 3M to także miejsce wymiany doświadczeń, które inspiruje i pobudza kreatywność.
Wchodząc do Centrum Innowacji, przenosisz się do świata, w którym wszystko jest możliwe. Zobaczysz nieznane wcześniej technologie i fascynujące, praktyczne rozwiązania, które zastosowanie znajdują w życiu codziennym.
46 platform technologicznych, ponad 12 tysięcy naukowców, ponad 55 tysięcy produktów…
Centrum Innowacji jest jedynym miejscem, w którym przy tak złożonej strukturze firmy, w ciągu zaledwie jednej godziny możesz zapoznać się z całą gamą grup produktowych 3M.
W tę odkrywczą podróż, zabierze Cię zespół wysoko wykwalifikowanych pracowników różnych działów technicznych firmy 3M, którzy chętnie pomogą dobrać najlepsze rozwiązania dla Twoich potrzeb.
Czekamy na Ciebie!
3M Wrocław
ul. Kowalska 143
51-424 Wrocław
Aż trzy na cztery pojazdy ciężarowe w Polsce nie spełniają norm w zakresie oznakowania odblaskowego stanowiąc potencjalne zagrożenie na drodze – raport 3M

Większość pojazdów ciężarowych poruszających się po polskich drogach jest pozbawiona właściwego oznakowania odblaskowego, zapewniającego dobrą widoczność po zmroku. Takie oznakowanie jest niezmiernie istotne dla bezpieczeństwa w ruchu drogowym, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym – to kluczowe wnioski płynące z najnowszego raportu, zrealizowanego przez firmę 3M we współpracy z Partnerstwem dla Bezpieczeństwa Drogowego. Badanie zostało przeprowadzone w siedemnastu różnych lokalizacjach w kraju na próbie kilkuset pojazdów na przestrzeni lutego i marca br.
Superhub 3M we Wrocławiu wyrasta na największą inwestycję firmy w Europie

3M Wrocław, czyli europejskie serce działalności amerykańskiej spółki 3M, zatrudniającej w Polsce ponad 3000 osób, zapowiada konsekwentny wzrost inwestycji i zwiększenie zatrudnienia w obszarze manufacturingu.
Wyniki III edycji konkursu 3Mind

29 czerwca br. we Wrocławskim Centrum Innowacji 3M odbyła się Gala Finałowa wieńcząca trwającą od kwietnia III edycję konkursu 3Mind – wydarzenia mającego na celu promocję polskiej nauki i współpracy między światem biznesu a uczelniami. Spośród 6 finalistów, najlepszy ok
Jedno z najlepszych miejsc pracy w Polsce znajduje się we Wrocławiu

3M Global Service Center Poland zostało wyróżnione drugi rok z rzędu podczas gali prestiżowego konkursu Great Place to Work®. Kapituła konkursu doceniła dynamicznie rozwijające się firmy, które tworzą atmosferę zaufania i szacunku.