3M w Polsce otwiera Centrum Szkoleniowe

3M w Polsce otwiera Centrum Szkoleniowe

Inwestycje w innowacje to od zawsze kluczowe działanie strategiczne firmy 3M. Dziś podczas otwarcia Centrum Szkoleniowego 3M we Wrocławiu, główni przedstawiciele firmy świętują najnowszą inwestycję.

Szkolenia i kursy specjalistyczne z nowych technologii w 3M

Przestrzeń nowo otwartego laboratorium liczy ponad 2000 m2 i jest pierwszym tego typu obiektem w Europie Środkowo - Wschodniej oraz jednym z 50 na całym świecie. Kosztujące 2,5 mln USD centrum szkoleniowe we Wrocławiu to szansa dla klientów, aby poznać działanie systemów obróbki ściernej, produktów do napraw blacharsko-lakierniczych czy też środków ochrony indywidualnej.

Centrum Szkoleniowe pozwala naszym klientom bezpośrednio doświadczyć jak różnorodne są technologie 3M i jaką korzyść mogą im one przynieść – mówi Chris Olson, wiceprezes, 3M International R&D. – Otwarcie Centrum Szkoleniowego w tym ważnym regionie pozwala nam być bliżej naszych klientów. Pomoże im ono zrozumieć w jaki sposób technologie w 3M są wykorzystywane w różnych dziedzinach biznesowych i łączone tak, aby tworzyć innowacyjne rozwiązania pomagające im osiągnąć sukces oraz poprawić ich jakość życia – dodaje.

otwarcie_centrum_szkoleniowego_3m_2.jpg
otwarcie_centrum_szkoleniowego_3m_4.jpg
W Centrum Szkoleniowym 3M eksperci i trenerzy prowadzić będą szkolenia specjalistyczne dopasowane do potrzeb grupy, dzieląc się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. W ten sposób firma 3M Poland chce edukować i pokazać, jak tworzone przez nią technologie, po zastosowaniu w praktyce, zmieniają otaczającą nas rzeczywistość. Szkolenia i kursy dla pracowników firm z którymi współpracuje 3M, a dotyczące technologii innowacyjnych 3M, podniosą znacząco wiedzę i kompetencję specjalistów w swojej dziedzinie.

Wierzymy, że zatrudnianie profesjonalnej kadry jest tak samo ważne jak inwestycje w zaawansowany technologicznie sprzęt. Wiedza i doświadczenie zespołu ekspertów pozwalają identyfikować potrzeby oraz stanowią wartość dodaną dla naszych klientów i partnerów. Centrum Szkoleniowe firmy 3M to unikalna inicjatywa pozwalająca poznać i przetestować proponowane technologie, które usprawniają działanie oraz dają większy komfort i zapewniają bezpieczeństwo pracy – mówi Tomasz Duda, Dyrektor R&D 3M Poland.

Inwestycje w nowe technologie to przyszłość

Chcąc pokazać efekty pracy naukowców, we Wrocławiu od 2013 r. działa nowoczesne Centrum Innowacji. Prezentowane w nim są zaawansowane, nowe technologie i rozwiązania będące wynikiem działań pracowników 3M z całego świata, w dziedzinach: ochrony zdrowia, przemysłu, produktów konsumenckich, bezpieczeństwa, reklamy wizualnej i energetyki. Inwestycja ta wyniosła 1,6 mln USD.
Dwa lata później, w ramach rozwoju firmy 3M w Polsce, koncern uruchomił Centrum Usług Wspólnych 3M, obsługującego 52 kraje z obszaru Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki. Koszt tej inwestycji wyniósł 3,5 mln USD.
Centrum szkoleniowe2.jpg

Działamy na rzecz rozwoju gospodarczego w Polsce

Przez ponad 25 lat swojej działalności w Polsce, firma 3M zainwestowała ponad 500 mln USD. Ponadto firma posiada w Polsce cztery ośrodki produkcyjne i zatrudnia łącznie ponad 3 tys. pracowników oraz oferuje obecnie ok. 10 tys. produktów. Za swój wkład w rozwój polskiej gospodarki firma 3M Poland otrzymała liczne nagrody, takie jak przyznane jej w ubiegłym roku wyróżnienie PAIIZ w kategorii „Najlepszy Inwestor Zagraniczny” oraz nagrodę Great Place to Work ®
Aż trzy na cztery pojazdy ciężarowe w Polsce nie spełniają norm w zakresie oznakowania odblaskowego stanowiąc potencjalne zagrożenie na drodze – raport 3M

Większość pojazdów ciężarowych poruszających się po polskich drogach jest pozbawiona właściwego oznakowania odblaskowego, zapewniającego dobrą widoczność po zmroku. Takie oznakowanie jest niezmiernie istotne dla bezpieczeństwa w ruchu drogowym, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym – to kluczowe wnioski płynące z najnowszego raportu, zrealizowanego przez firmę 3M we współpracy z Partnerstwem dla Bezpieczeństwa Drogowego. Badanie zostało przeprowadzone w siedemnastu różnych lokalizacjach w kraju na próbie kilkuset pojazdów na przestrzeni lutego i marca br.
Superhub 3M we Wrocławiu wyrasta na największą inwestycję firmy w Europie

3M Wrocław, czyli europejskie serce działalności amerykańskiej spółki 3M, zatrudniającej w Polsce ponad 3000 osób, zapowiada konsekwentny wzrost inwestycji i zwiększenie zatrudnienia w obszarze manufacturingu.
Wyniki III edycji konkursu 3Mind

29 czerwca br. we Wrocławskim Centrum Innowacji 3M odbyła się Gala Finałowa wieńcząca trwającą od kwietnia III edycję konkursu 3Mind – wydarzenia mającego na celu promocję polskiej nauki i współpracy między światem biznesu a uczelniami. Spośród 6 finalistów, najlepszy ok
Jedno z najlepszych miejsc pracy w Polsce znajduje się we Wrocławiu

3M Global Service Center Poland zostało wyróżnione drugi rok z rzędu podczas gali prestiżowego konkursu Great Place to Work®. Kapituła konkursu doceniła dynamicznie rozwijające się firmy, które tworzą atmosferę zaufania i szacunku.